[O1] Jakie prędkości osiagacie na swojej skrzyni DLP?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lLeniuchMichał
    Classic
    • 2008
    • 27

Zamieszczone przez Enriquez
    Zamieszczone przez Prekompilator
    Zdajesz sobie sprawę, że tę przewagę 1.8 poczujesz dopiero od 4 krpm wzwyż? Był to główny powód, dla którego wybrałem 1.4
    Ciekawe masz poczucie humoru
    Pochwały kieruj do księgowych VAG. Ja tylko piszę jak jest - to nie mój wymysł.

[ Dodano: Wto 16 Lip, 13 21:46 ]
    msz07,
    Jak poczujesz ro OK, bo ja jeżdżę raczej na niższych obrotach - nawet w obecnej fabii bez turbo - więc bym tę większą moc poczuł może raz na pół roku.

[ Dodano: Wto 16 Lip, 13 21:49 ]
    Zamieszczone przez adi747
    no raczej że ma ciekawe ;D ale tam gdzie passat TDI kończył żywot 1.8tsi dopiero zaczyna
    Powinieneś to jeszcze przemnożyć przez proporcję przekładni głównych.
  • Kajtiii
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 291

Witam

Wymieniłem ostatnio skrzynię biegów (DLP) która krótko mówiąc nie nadawała się do niczego. Zamontowałem regenerowaną skrzynię DLP z roczną gwarancją. I generalnie brak zastrzeżeń oprócz jednego. Mianowicie zauważyłem że podczas jazdy niemal nie ma różnicy w obrotach silnika na 4 i 5 biegu. Zrobiłem test. Rozpędzałem auto do 3000 rpm i zmieniałem biegi po kolei przy tej właśnie wartości. I tak: 1,2.3 bieg są w porządku. Przy 4 biegu obroty spadają z 3000 do 1800. w sumie jeszcze to nie jest żle bo autko fajnie się rozpędza. I znów 3000 rpm i wbijam 5 bieg. a wtedy obroty spadają do około 2800. Krótko mówiąc tak jakbym miał 2 czwórki. Generalnie widzę że problem tkwi albo w 4 albo w 5 biegu (tzn źle dobrane tryby).

Moja prośba wygląda nastepująco: czy posiadacze szkodnika z silnikiem 1.6 AKL i skrzynia DLP mogliby napisać jak to wygląda w "oryginalnej" skrzyni? Tzn jakie prędkości osiągacie na danym biegu. Szukałem po necie i nie znalazłem takich danych więc może użytkownicy takiego wyposażenia coś pomogą?

Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi

Komentarz

• słoń
      Elegance
      • 2010
      • 777

z tego co piszesz to tak wygłąda jakbyś miał dwie piątki

Komentarz

• byq
        Ambiente
        • 2012
        • 171

Reklamuj skrzynie, pomieszali przekłądnie. Z tego co pamietam przy 100km/h powinno byc 2900-3000 rpm na V biegu Szkrzynia DUU.
        Inline 5 cylinders

Komentarz

• Kajtiii
          Rider
          S_OCP Member
          • 2007
          • 291

Też tak mi się wydaje. Ale to ocenię dopiero jak mi przyjdzie czujnik prędkości bo mi dali czujnik z wtyczką starego typu (prostokątna). Ale dzięki za cenne wskazówki. DUU ma niemal identyczne przełożenia co DLP więc się przyda porównanie bo na starej skrzyni miałem identycznie.

Komentarz

Pracuję...